zondag, juni 27, 2021

Hanover Street - Peter Hyams

Hanover Street op IMDb (6,0)
 Hanover Street op Moviemeter (2,56)

Dat kon toen nog gewoon he, een bijna schaamteloze mix maken van oorlog en romantiek. Hinken op twee gedachten, mikken op gemengd publiek. 

Tweede Wereldoorlog, London. Een Amerikaanse piloot ontmoet een mooie Engelse vrouw, die na enige aarzeling voor hem valt. Ze worstelt met de affaire omdat ze man en kind thuis heeft zitten. Toch gaat ze in op het verzoek van piloot Halloran om hem nog een keer te ontmoeten. En nog een keer. 

Halloran vliegt regelmatig heen en weer naar Frankrijk om met zijn maten een lading bommen te werpen, maar op een dag moet hij een Britse officier overbrengen, die in Frankrijk op zoek gaat naar de dubbelspion die al enkele van zijn maten het leven kostte. Het gaat mis, ze worden neergeschoten maar weten met een parachute te ontsnappen. Die man, dat is natuurlijk Paul Sellinger, toevallig de echtgenoot van Margaret, de dame met wie Halloran in Engeland zijn overspelletje speelt. 

Terwijl de twee mannen in Frankrijk hun best doen om te overleven bij het uitvoeren van hun opdracht, probeert Margaret aan het thuisfront informatie in te winnen over de overlevingskansen van haar man. En van haar minnaar. 

Met: Harrison Ford, Lesley-Ann Down, Christopher Plummer. 


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...