zaterdag, juni 19, 2021

Selva Tragica (aka Tragic Jungle) - Yulene Olaizola


 Selva Tragica op IMDb (5,7)

Selva Tragica op Moviemeter (2,12)

Op de grens van Mexico en Belize (Brits Honduras) zijn twee vrouwen onder begeleiding van een gids op de vlucht. Ze reizen via de jungle om zo min mogelijk sporen achter te laten, maar het blijkt tevergeefs: de Engelse plantagebaas jaagt zijn mannen op om de dames te vinden. De gids en de verpleegster komen om in het vuurgevecht, de jonge vrouw op wie de landheer het gemunt had weet weg te komen.


Ze komt midden in de jungle terecht, in het gebied van de rubbertappers. Slechtbetaalde inheemse arbeiders die onder zware omstandigheden de gom van de bomen aftappen waar hun grote baas zijn geld mee verdient. De vrouw wordt aanvankelijk vriendelijk opgenomen in de groep, de mannen denken dat zij hun gewonde collega kan verzorgen. Maar al snel komt er spanning op de groep te staan: niet alleen heeft de aanwezigheid van een vrouw zijn uitwerking op de mannen, er gebeuren ook nog eens rare dingen. Een van de collega's keert niet terug van zijn kapklus, een andere probeert zijn woede op de vrouw te stillen maar wordt daarvan op dodelijke wijze weerhouden door een collega. 
De groep dunt snel uit, men is op de vlucht voor de Engelsen maar ook voor hun eigen baas die hen zwaar onderbetaalt en dus weinig loyaliteit heeft gekweekt. Er moet wat gebeuren: ze moeten wat met die vrouw. 

Met : Indira Ruble Andewin, Gilberto Barraza , ELigio Melendez


 FIN - song :Sister Nancy- Pegion Rock

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...