vrijdag, oktober 22, 2021

Go - Doug Liman

Go op IMDb (7,2)

Go op Moviemeter (3,38)

Enkele jaren na "Lola Rennt" gemaakt, maar ik vond wel enige verwantschap zitten tussen de twee films. Waar de ene film 3 x terug gaat naar een bepaald moment om drie verschillende scenario's naar voren te brengen, doet deze film het net iets anders: we gaan ook 3 x terug naar hetzelfde moment, maar beleven de nasleep vervolgens vanuit 3 verschillende hoofdpersonen. 

Het bewuste moment speelt zich af in de kantine van de supermarkt: de verveelde Ronna heeft net daar dienst afgerond als ze wordt benaderd door collega Simon. Die vraagt haar - tegen het advies van de ook aanwezige collega Claire in - of ze zijn dienst wil overnemen omdat hij met vrienden een weekend naar Las Vegas wil. Ronna zit in geldnood en pakt het geld met gretigheid aan. 

Terwijl ze op Simon's plek achter de kassa staat, wordt ze benaderd door 2 jonge mannen die heimelijk informeren of zij hen aan drugs kan helpen. Die halen ze normaliter bij Simon, maar misschien weet zij ook wel de weg. Ronna ziet dollartekens in haar ogen en zegt de jongens toe dit te verzorgen. Daarvoor moet ze eerst naar de woning van Simon's vaste leverancier. De daar aanwezige dealer Todd is een lastige en sinistere man die niet zomaar van plan is Ronna's wens in te willigen. 

Langzamerhand gaat Ronna het misdadige pad op als ze de pillen gaat proberen te verhandelen. Hoe dat kleine beslismoment op vele manieren uit de klauwen kan lopen, tonen de overige verhaallijnen met verve aan: je bepaalt zelf of je over de grens wilt gaan of niet. 

Met : Sarah Polley, Katie Holmes, Desmond Askew, Nathan Bexton, Scott Wolf

 FIN - song : No Doubt - New


 

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...