zaterdag, oktober 30, 2021

The Tender Hook - Jonathan Ogilvie


 The Tender Hook op IMDb (5,3)

The Tender Hook op Moviemeter (2,25)

Zeer matige film met een mengvorm van spanning en geveinsde artisticiteit. Lang zat ik te wachten op een kanteling , een wenteling, maar het verhaal wilde niet los komen. 

Iris, een eenvoudig danseresje, eet van twee walletjes. Ze is het liefje van McHeath, een foute bokspromotor die in allerlei louche handeltjes zit en geweld niet schuwt. Alles aan deze man is ruw en onvriendelijk naar, maar hij heeft macht en geld. 

Wanneer McHeath voor een van zijn boksmatches de vriendelijke reus Art Walker boekt, ziet Iris opeens voor zich hoe mannen ook kunnen zijn. Ze valt voor de zachtheid en de eerlijkheid van Walker, maar is zeer op haar hoede vanwege de reputatie van haar relatie. In haar pogingen Walker tegen McHeath gaat ze een stap te ver, waarna de bokser in ongenade valt bij zijn werkgever. Iris moet nog omzichter opereren dan ze toch al doet: ze heeft immers ook nog eens een handeltje opgezet met twee van de naaste medewerkers van haar baas, waardoor ze stiekem bijverdienen op zijn illegale activiteiten. McHeath wordt met de dag wantrouwender (en terecht) en neemt rigoureuze stappen. 

Met : Rose Byrne, Hugo Weaving, Matthew Le Nevez


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...