zondag, oktober 10, 2021

Devil in a blue dress - Carl Franklin

Devil in a blue dress op IMDb (6,7)

Devil in a blue dress op Moviemeter (2,96)

Duistere detectivefilm met de net daarvoor doorgebroken Denzel Washington in de hoofdrol. Inmiddels zijn we aardig gewend geraakt aan zijn norse, doch vastberaden actieve aanpak, destijds moesten we daar nog een beetje aan wennen. En hijzelf ook, want hij komt slechts langzaam los in deze film. 

Washington speelt Ezekiel "Easy" Rawlins die na opnieuw een mislukt baantje toehapt op het aanbod van een schimmige man om detective te gaan spelen. Rawlins moet een jonge vrouw uit het jazzcafe-circuit opsporen die plotseling van het toneel verdwenen is. Ze was de geliefde van een van de twee burgemeesterskandidaten in de stad en haar verdwijning brengt 1 van de 2 kanshebbers danig in verwarring. 

Rawlins moet het doen zonder veel achtergrondinformatie doch het hem geboden bedrag lijkt makkelijk te verdienen als hij slechts de verblijfplaats van de dame hoeft te vinden. Hij duikt in het nachtleven en loopt al snel tegen criminele figuren aan , tegen moorden zelfs. En die moorden worden hem in de schoenen geschoven omdat hij steeds net de laatste persoon is geweest die het slachtoffer heeft gesproken. Het kost Easy grote moeite om uit handen van de politie te blijven en tegelijkertijd zijn zoekopdracht te vervullen. Maar eerst moet hij uitvinden wie nu precies zijn opdrachtgever is en in welke smerige zaakjes hij is gerold.

Met : Denzel Washington, Jennifer Beals, Tom Sizemore, Don Cheadle

 FIN - song : Lloyd Glenn - Chica Boo

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...