vrijdag, oktober 22, 2021

Thunder Road - Jim Cummings

Thunder Road op IMDb (7,1)

Thunder Road op Moviemeter (3,11)

Het bulkt er van, van de types die juist in al hun goede bedoelingen zoveel verkeerd doen dat ze louter mensen afstoten en van zich vervreemden. Ergens tussen zelfoverschatting en miscommunicatie in bevindt zich de held van deze film. 

Jim Arnaud is een op het oog redelijk succesvol politieagent (enkele malen onderscheiden voor moedig optreden), maar wij zien al bij de eerste kennismaking hoe fragiel die waardering is. Bij de begrafenis van zijn moeder geeft Jim een dermate wereldvreemde speech en optreden dat het medelijden opwekt bij de bezoekers. Waaronder zijn ex en zijn dochtertje. 

In korte tijd raakt Jim, die voor iedereen het beste wil maar keer op de verkeerde opmerkingen maakt, alles kwijt: zijn moeder overlijdt, zijn vrouw stapt naar de rechter voor een dure scheidingsprocedure, de voogdij voor zijn dochter komt op de tocht en zijn baan binnen het politiekorps hangt aan een zijden draadje. De enige collega die hem uit vriendschap en sympathie komt bezoeken, weet hij ook tegen zich in het harnas te jagen. Net als je denkt dat het allemaal niet beroerder kan, krijgt Jim de kans zich te herpakken. 

Met: Jim Cummings , Kendal Farr, Nican Robinson, Jocelyn DeBoer


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...