zondag, oktober 24, 2021

The Theory of Flight - Paul Greengrass

The Theory of Flight op IMDb (6,6)
 The Theory of Flight op Moviemeter (3,11)

Gemiste kans alsnog benut. Afgelopen keer kon ik niet bij de filmclub-avond zijn , de innemende gastheer vond dat zonde en gaf me deze herkansing. Gisteravond dus met vrouw en met bevriend stel alsnog richting huisbioscoop in de binnenstad getogen. En dat was fijn, want de film was bijzonder. 

Richard is een mislukte kunstenaar die het padje een beetje kwijt is geraakt. Hij verscheurt zijn schilderijen, raakt zijn vriendin kwijt. En zijn richting ook. Zijn wens om te kunnen vliegen culmineert op een gegeven moment in een sprong vanaf het dak van een bankgebouw - met een zelfgemaakte deltawing op zijn rug. Deze verstoring van de openbare orde is een stap te ver en hij wordt veroordeeld tot een maatschappelijke taakstraf. 

Die doet hem belanden in de zorg voor Jane, een lichamelijk gehandicapte vrouw die al vele hulpverleners versleten heeft. Ze is slim maar cynisch, ze is een lastpak. Toch kan Richard het wel met haar vinden, hij begrijpt haar beter dan zijn voorgangers: net als hijzelf is Jane een dropout, staat ze naast en niet ín de samenleving. Steeds intenser wordt hun contact, ze voorziet Richard volop van kritiek als hij haar zijn volgende vliegtuig-bouwproject laat zien. Ze zijn een welkome aanvulling voor elkaar, totdat Jane de kans grijpt om haar grootste heimelijke wens te uiten naar Richard.

Met : Kenneth Branagh, Helena Bonham Carter, Gemma Jones , Holly Aird

FIN - song : John Hiatt- Have a little faith in me

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...