vrijdag, oktober 08, 2021

Je suis Karl- Christian Schwochow

Je suis Karl op IMDb (5,3)

Je suis Karl op Moviemeter (2,42)
 

De eerste film in mijn leven die ik volledig vanaf tablet gekeken heb. Samen met mijn vrouw, op een Griekse hotelkamer. Volgende dag een vroege pickup, dus keken we nog even iets "ontspannends"vanuit bed. Nou ja, ontspannend. 

Berlijn, heden. Vader Alex heeft al een tas met boodschappen binnen gebracht, ondertussen een pakketje aangenomen en keert nu terug naar de auto om de rest van de tassen te pakken. Terwijl hij achter zijn auto staat, explodeert zijn woning. Het pakketje dat hij voor de buurvrouw aannam, bevatte een dermate grote hoeveelheid explosieven dat zijn vrouw en zijn twee zoontjes omkomen. Zelf raakt hij in het ziekenhuis waar hij bezoek krijgt van zijn dochter Maxi, die op het moment van de klap bij een vriendin verbleef en dus ongedeerd bleef. 

Ze piekeren zich suf wat de oorzaak geweest zijn, wat die buurvrouw gedaan kan hebben. Zij weten niet dat de actie wel degelijk op hen gericht is geweest, vermoedelijk vanwege de hulp die Alex en zijn vrouw de afgelopen jaren aan een Syrische vluchteling hebben verleend. Vader blijft zwaar getraumatiseerd achter, maar ook Maxi heeft grote moeite haar leven te herpakken. Alles verandert als ze de charismatische jongeman Karl ontmoet.

Deze doet zich voor als iemand die haar wil behoeden van de media-aandacht maar zuigt haar langzaam mee in de beweging waarin hij actief is. Aanvankelijk denkt dat Maxi dat het een frisse Europese jeugdbeweging is die alles anders wil doen en die de jongeren meer tools wil geven, maar al snel blijkt dat Karl en zijn clubje verregaande visies hebben op de herinrichting van Europa. En dat zijn geen frisse visies. Maxi ziet het gebeuren, ze weet dat ze geëxploiteerd wordt maar ze is al te laat: ze is verliefd geworden op de energieke Karl. Langzaam daalt ze af in duistere contreien. 

Met: Luna Wedler, Jannis Niewöhner, Milan Peschel


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...