donderdag, oktober 17, 2024

His Three Daughters- Azazal Jacobs

His Three Daughters op IMDb (7,2)
 His three daughters op Moviemeter (3,31)

Met de nodige interesse begon ik aan deze film. Niet alleen omdat ik er door filmnieuwsbrieven op was geattendeerd, nee, die oorzaak lag veel dichterbij: ik ben zelf vader van drie dochters en weet hoe intens het kan zijn. Maar ook: hoe harmonieus het kan zijn, hoeveel begrip er kan zijn ondanks alle verschillen, dit misschien wel dankzij de overeenkomsten. Hoe dan ook, ik was wel klaar voor een psychologisch drama. De film groeide, en als kijker groeide ik mee.

De terminale zorg is inmiddels al dagelijks over de vloer, het leven van vader Vincent loopt op zijn einde. Zijn drie dochters verenigen zich in zijn woonkamer. Jongste dochter Rachel woont nog thuis, oudste dochter Katie woont iets verderop in de stad en middelste dochter Christina moet van ver uit het land komen om hier te zijn. 

Al direct wordt duidelijk hoe de verhoudingen liggen: oudste dochter Katie is een rigide regelaar, middelste dochter Christina is bemiddelend en vergoelijkend en jongste dochter Rachel lijkt het onderspit te delven in de overmatige communicatie en regelzucht van haar oudere zussen. Dit terwijl het ook háár huis is, terwijl zij juist al die tijd de ziekte van haar vader heeft zien toenemen, terwijl zij met haar geregeld langswippende vriend Benjy voor de ontspanning en de zorg voor haar vader zorgde. 
De thuiszorg doet er alles aan om de sfeer in huis goed te houden maar de drie zussen stevenen op een bikkelharde clash af: nu het einde nadert, neemt de spanning toe. Ieder zal wat stappen moeten zetten, maar wie van de drie gaat er iets toegeven?

Met: Carrie Coon, Natasha Lyonne, Elizabeth Olsen, Rudy Galvan, Jay O. Sanders

FIN - song : Rodrigo Amarante - In time

Geen opmerkingen:

His Three Daughters- Azazal Jacobs

His Three Daughters op IMDb (7,2)   His three daughters op Moviemeter (3,31) Met de nodige interesse begon ik aan deze film. Niet alleen omd...