dinsdag, oktober 22, 2024

Measure of revenge- Peyfa

Measure of Revenge op IMDb (3,9)
 Measure of revenge op Moviemeter (1,69)

Zo laag kom ik ze niet vaak tegen (3,9 om 1,69 als waarderingen op de heersende filmsites). Het kan natuurlijk ook niet altijd raak zijn: als je naast het fysieke bioscoopbezoek ook nog eens abonnementen hebt op meerdere filmzenders. Dan gaat er wel eens een de mist in, dan is er wel eens eentje die je als verloren tijd mag beschouwen. Gauw deze film beschrijven dus maar, dan kunnen we door.

Na zijn zoveelste kliniekopname besluit Lillian Cooper dat het maar eens over moet zijn met het drugsgebruik van haar populaire zoon Curtis. Hij is een succesvol zanger die de druk van het wereldje slecht blijkt te kunnen weerstaan, maar dat gaat nu anders worden. Moeder zit er kort bovenop, ze controleert hem waar mogelijk en houdt angstvallig zijn stappen buiten de voordeur in de gaten. Het lijkt te werken.

Lijkt, want op een dag worden Curtis en zijn zwangere vriendin dood aangetroffen in de flat. Alles wijst op een overdosis. Volgens de politie is it a wrap, maar moeder wantrouwt de boel, ze besluit op onderzoek uit te gaan. Stukje bij beetje ontvouwt ze het verleden van haar zoon en legt ze de lijnen bloot waarlangs zijn drugsbezit en dito gebruik werden georganiseerd. Samen met Taz, een fotografe die bevriend was met Curtis, zint ze op wraak. Daarbij komt haar ervaring als toneelactrice goed van pas.

Met: Melissa Leo, Bella Thorne, Jake Weary, Michael Potts

FIN - song : Beat the System - Never be the same

Geen opmerkingen:

LBJ - Rob Reiner

LBJ op IMDb (6,5)   LBJ op Moviemeter (3,05) Het is toch wel een genre op zich: presidentenfilms. We maakten er ooit een complete ronde over...