maandag, oktober 14, 2024

Poker Face- Russell Crowe

Poker Face op IMDb (5,2)
 Poker Face op Moviemeter (2,41)

Voor een man met een tamelijk beperkt instrumentarium heeft Russell Crowe het behoorlijk ver geschopt. Ster in een redelijk aantal actiefilms, de nodige recette binnengesleept en - ik wist het nog niet - blijkbaar ook regisseur van films. Wat gingen we doen op deze loze zondagmiddag? We gingen kijken wat meneer daar dan wel van terechtbracht.

Welnu, het is slim om vooraf alvast de verwachtingen bij te stellen. "Poker Face" is gelukkig geen actie- en knokfilm (ook Crowe wordt ouder), al komen we voor een korte periode toch niet onderuit. Deze film gaat vanuit een heel andere hoek aan het werk: jeugdvrienden komen jaren later nog een keer bijeen voor  wat een bijzondere ontmoeting gaat worden. 

De pokerface uit de titel behoort aan Jake Foley, die na een tamelijk onbezorgde jeugd met veel zwemmen, outdoor life en vooral veel kaartspelen op een beslissende fase in zijn leven is aangekomen. Foley heeft alles wat zijn hartje begeert: na een succesvolle carrière als professioneel pokeraar begon hij - samen met jeugdvriend Drew- een bedrijfje voor online gokken. Nadat dat op zijn beurt ook skyhigh ging, namen de twee de volgende stap: vanuit de algoritmes die nodig zijn voor het voorspellen van het verloop van het kaartspel ontwikkelden ze een beveiligingssysteem voor overheden en rijke piefjes. Schathemeltjerijk werden ze ervan, maar er is blijkbaar één ding dat Foley niet kan financieren: zijn gezondheid. Nadat hij de diagnose heeft gekregen dat kanker hem binnenkort zal vellen, roept de puissant rijke gokker en kunstverzamelaar nog een keer zijn oude vriendenkring bij elkaar. Uiteraard om een spelletje poker te spelen maar Foley gebruikt het ook om zijn maten duidelijk te maken dat hij hun steun van vroeger al veel te lang niet meer ervaart.

Met; Russell Crowe, Liam Hemsworth, RZA, Aden Young, Steve Bastoni, Daniel McPherson, Paul Tassone

FIN - song : Piano Project- With or Without You

Geen opmerkingen:

The Estate - Dean Craig

The Estate op IMDb (5,3)   The Estate op Moviemeter (2,66) Laat ik de uitdrukking "vederlichte komedie" gebruiken, om maar niet 13...