woensdag, oktober 16, 2024

The Estate - Dean Craig

The Estate op IMDb (5,3)
 The Estate op Moviemeter (2,66)

Laat ik de uitdrukking "vederlichte komedie" gebruiken, om maar niet 13-in-een-dozijn te hoeven schrijven. Dat de balans toch naar de goede kant van de waardering uitvalt, komt vooral door de heerlijke actrice Toni Colette en de lekker atypische rol van David Duchovny. Er valt genoeg te glimlachen, ondanks het gebrek aan verrassende wendingen. Een niemendalletje derhalve, maar daarmee nog geen verloren tijd. 

Het gaat niet goed met het restaurant dat de gescheiden Macy samen met haar huppelende zus Savannah runt. Ze kregen de leiding over de zaak nadat vader overleden is en Macy's man uit haar leven verdween. De schulden stapelen zich op, de banken willen geen extra leningen meer verstrekken. What to do?

Een uitkomst dient zich aan als hun steenrijke tante Hilda plots een diagnose van ongeneeslijke ziekte krijgt. Maar natuurlijk, dáár ligt de oplossing. Hoewel tante Hilda haar hele leven in onmin heeft gelegen met hun moeder, besluiten ze zich voor te doen als de ideale lieve nichtjes. Derwaarts!

Ze blijken daar niet de enige te zijn die op dat idee gekomen is: ook de irritante - want arrogante- nicht Beatrice en de zonderlinge neef Richard "I go by Dick" melden zich in het statige landgoedhuis van de bedlegerige tante. Die heeft natuurlijk donders goed door wat de neef en nichtjes komen doen, maar ze houdt zich op de vlakte omdat ze de plots geleverde zorg wel prettig vindt. Elk van de familieleden dringt zich op eigen manier op om in het gevlei te komen, snode plannen worden gesmeed. Wie gaat er met de eer (en met de poen) strijken?

Met: Toni Collette, Anna Faris, David Duchovny, Rosemarie Dewitt, Kathleen Turner, Ron Livingston

FIN - song : Will Bates- Ellen's time to shine

Geen opmerkingen:

The Estate - Dean Craig

The Estate op IMDb (5,3)   The Estate op Moviemeter (2,66) Laat ik de uitdrukking "vederlichte komedie" gebruiken, om maar niet 13...