zondag, april 20, 2014

Italy: love it or leave it - Gustav Hofer/ Luca Ragazzi


Italy: Love it or leave it op IMDb
Heerlijke documentaire. Betrapte mezelf erop dat ik stiekem wel een beetje Italofiel ben, met zoveel plezier bekeek ik deze roadmovie-achtige documentaire door het Medittarene schoon. Ben zelf inmiddels 3 keer in het land geweest, maar ik zie nog veel meer mogelijkheden.

Luca en Gustav wonen in een Rome. Samen. Ze moeten hun flat verlaten en dat zet ze aan het denken: moeten en willen we nog wel in Italie wonen? Moeten we niet verhuizen naar het hippere en ruimdenkender Berlijn.
Ze  beslutien een rondreis te maken door het land om plussen en minnen tegen elkaar af te wegen. Het klimaat zelf versus het leefklimaat. De Italiaanse mentaliteit van nu versus de mentaliteit van vroeger. Het eten, de koffie, de stranden, de maffia, de kerk, Berlusconi

Cliché na cliché komt te voorschijn: langzamerhand moeten de mannen hun keuze bekend maken. Ik vond het heerlijk om mee te mogen reizen door dit prachtige, doch zeer tegengestelde land.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...