zondag, april 27, 2014

Sleeping Beauty- Julia Leigh

Sleeping Beauty op IMDb
Prima film voor een futloze avond. Vrij plat verhaaltje, ongecompliceerd naar een climax toewerkend.

Lucy is een studente als vele anderen. Gretig van plan de wereld te vinden, maar ondertussen sappelend met bijbaantjes, met de zoektocht naar sex en liefde, met mot maken met de huurbaas.
Via een advertentie komt ze aan een nogal afwijkend bijbaantje. Ze wordt een soort erotisch hostess, waarbij ze aanvankelijk slechts schaars gekleed diners serveert maar als dat goed blijkt te gaan wil de organisatie haar voor iets anders inzetten.
Ze krijgt een drankje te drinken waardoor ze een aantal uren in slaap raakt. In die uren laat de organisatie gasten alles met haar doen wat ze willen, maar er is een grens: penetratie is verboden, dat zou misbruik zijn.
Het betaalt goed, Lucy kan de nare huisbaas gedag zeggen en een fijne flat betrekken. Maar: hoe langer dit duurt , hoe meer ze eigenlijk wil weten wat er met haar gebeurt tijdens die slaapdiensten.
Helaas, de organisatie zegt de privacy van haar gasten -veelal mannen op leeftijd-  te moeten waarborgen, dit om chantage te voorkomen. Lucy, u snapt, neemt daar niet direct genoegen mee en gaat op onderzoek uit.

Intrigerende hoofdrolspeelster, deze Emily Browning, ze geeft de wirwar in haar hoofd uitstekend gestalte. Verder is de film, zoals genoemd, vrij plat en eendimensionaal.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...