dinsdag, april 15, 2014

Nordvest- Michael Noer

Nordvest op IMDb
"Go west, young man" . De kreet werd gebezigd tegenover jongeren die een succesvolle toekomst zochten. Zo oud als de weg naar Rome.   Als je in de richting Noordwest loopt, dan gaat het blijkbaar net niet helemaal goed. Je loopt net iets uit de juiste richting.

Casper is er zo een. Hij zoekt succes maar vindt dat slechts in het plegen van inbraken. Kruimeldiefje is hij, z'n spullen levert ie af bij een sjacheraar. Geen vetpot, maar hij kan sparen en het armlastige gezin waar hij uit vandaan komt enige verlichting geven.
Als hij door een schimmig figuur aangesproken wordt om een lucratief klusje te verrichten, ruikt hij zijn kans. Hij ontworstelt zich aan het krabbelwerk en rolt bijna vanzelf in een veel beter geoliede maar ook veel riskantere criminele organisatie.
Het gaat hem goed, zijn misdaadcarriere begint ergens op te lijken. Totdat hij zijn broer erbij betrekt om een cokehandeltje op te zetten en totdat zijn oude spullen-afnemer komt vragen waarom hij nooit meer iets voor hem doet. Een bende-oorlog is het gevolg. Een bende oorlog.

Niet hartstikke goed, maar ook niet vervelend als film.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...