donderdag, april 24, 2014

Now you see me - John Leterrier

Now you see me op IMDb
Er zijn van die films waarbij je vooral op de line-up afgaat als je m gaat ziet. Een sterrencast nodigt uit om films te gaan zien die je anders thematisch zou overslaan. Zoals deze: Michael Caine, Morgan Freeman, Woody Harrelson en nog een clubje bekende gezichten. Kan bijna niet tot miskoop leiden, denk je.

Toch wel hoor. Niet dat het nou over de gehele linie slecht was, maar het plot was te mager en te weinig verrassend om goed te scoren. Wie van visueel spektakel houdt, komt overigens ruim aan de trekken.

Vier illusionisten worden door een mysterieuze onbekende benaderd voor een grootschalig project. Een jaar later blijkt dat te behelzen dat ze vanuit een podium in Las Vegas een aantal grote kraken voorbereiden bij financiële instellingen. Uiteraard maken ze daarbij stuk voor stuk gebruik van hun "mentalist skills" . Manipulatie en bedrog, maar dan als beroep.
Ze worden op de huid gezeten door een sullige rechercheur en de aan hem toegewezen bevallig Franse Interpol-dame. Dat wordt wel wat, dat voel je.
Derde verhaallijn is die van de gesjeesde illusionist die thans zijn brood verdient met het ontmaskeren van andermans trucs en shows. Morgan Freeman neemt dit op zich, hij voldoet aan de verwachtingen. Punt.

Zoals gezegd: deze film draait om het visuele. Ik zal m dan ook niet afraden, als je daar een beetje van bent..En ik zal je vast verklappen dat deel 2 in de maak is..


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...