woensdag, april 02, 2014

J. Edgar - Clint Eastwood

J. Edgar op IMDb
Van (regisseur) Clint Eastwood is al lang bekend dat ie politieke ambities heeft. We weten - mede dankzij z'n films- ook een beetje in welke hoek hij het zoekt.
Niet zo gek dus dat hij een biopic produceerde over deze intrigerende, doch ook wel dubieuze figuur.

J. Edgar Hoover was min of meer de grondlegger van investigation-praktijken zoals we ze nu van CIA en NSA kennen. Een iets te recht(s)geaarde Amerikaan, voor wie de onkreukbaarheid voorop stond en de liefde voor Sam the Eagle centraal. Het land ging hem voor alles.
Dat uit zich ook in deze film. Di Caprio speelt hem rechtlijnig, gecompliceerd en zonder dubbele bodem. De man was plat, acteerde plat en toonde pas na het overlijden van zijn moeder enige diepere, menselijke emoties.
Dat is exact wat mij aan deze film dwarszit: natuurlijk is t van historisch belang om het ontstaan van de CIA en van de recherchepraktijken te zien, maar de mensen worden zo klinisch neergezet dat er geen betrokkenheid, geen affiniteit ontstaat. Althans: niet bij mij.


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...