donderdag, mei 07, 2020

A Royal Night Out - Julian Jarrold

A Royal Night Out op IMDb (6,5)
Stiekem best wel onderhoudende film, ondanks het hoog "niemendalletje"-gehalte. Het gaat nergens over in deze "what if" , maar het weet - met een beetje inleving - toch te boeien.

8 mei 1945. Engeland is bevrijd, vanavond is de grote viering van "V.E. day" (Victory for England, maar een ander mag er Victory for Europe in lezen). De koning zal een toespraak houden , het volk zal juichen en feesten.
De beide jonge prinsessen Margaret en Elizabeth voelen een grote drang zich in het feestgedruis te storten. Het probleem is dat ze nog nooit "uit" zijn gegaan, ze leven van protocol naar protocol en een keertje ongedwongen borrelen is er niet bij voor de jonge vrouwen. Laat staan dansen. Net als hun leeftijdsgenoten willen ze eigenlijk niets liever dan een avondje uitleven op de dansvloer.
Mammie vindt het onzin, ze dienen aanwezig te zijn bij de balkonscene. Pappie is echter wat gevoeliger voor de smeekbedes van zijn meisjes en staat een lichte vorm toe: alleen onder begeleiding van twee legerkapiteins. En om 1 uur thuis, geen minuut later.
De dames trekken er op uit en weten zich al snel onder het toeziend oog van de heren uit te werken. Een vreemde tocht door het feestelijke London begint: de zussen raken elkaar kwijt. Terwijl Margaret helemaal los gaat, is Lillibeth naar haar op zoek. Ze wordt daarbij geholpen door een vriendelijke piloot, die tot haar verbazing helemaal niet zo te spreken is over het koningshuis. Het is maar goed dat hij niet weet wie hij tegenover zich heeft. Het bleef nog lang onrustig in de stad.

Goed acteerwerk van vooral Sarah Gladon en in iets mindere mate Jack Reynor.

Met : Sarah Gadon , Bel Powley, Emily Watson , Rupert Everett, Jack Reynor

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...