donderdag, mei 21, 2020

Long shot- Jonathan Levine

Long shot op IMDb (6,8)
Heerlijk niemendalletje met behoorlijk veel grappige momenten. We hadden de juiste voorbereidingen gedaan (zonnig biertje in de achtertuin) om deze film goed te kunnen ondergaan. Echt leuk, zo ervoeren wij, en dat is tegenwoordig al heel wat waard. Niet alle Amerikaanse humorfilms ervaar ik als grappig, maar deze deed het goed bij mij. Tongue-in-cheek humor, meer doordenkgrappen dan poep-en-pies.

Charlotte Field is een ambitieuze BuZa-minister in de VS, die vast van plan is voor het presidentschap te gaan. Voor haar campagne richt ze zich op een wereldwijd milieuplan waarbij het speerpunt het vergaren van buitenlandse steun is , zodat noch de kiezer noch de partij om haar heen kan.
Fred Flarsky is een wat morsige journalist die weliswaar spraakmakende reportages schrijft, maar dat voor de verkeerde kranten doen. Wanneer zijn krant wordt overgenomen door de hyperfoute magnaat Wembley en diens allesverslindende mediaconglomeraat, neemt hij subiet ontslag. Zijn eer te na, geen haar op zijn hoofd die er aan denkt om voor deze glibber te gaan werken.

Wanneer Fred en Charlotte onafhankelijk van elkaar op een vernissage belanden, blijken ze elkaar te kennen van vroeger. Ooit was Charlotte Fred's oppas, zij blijkt veel meer van haar ambities te hebben waargemaakt dan de slimme doch slome Fred. Charlotte hoort wat Fred zoal bezighoudt en verdiept zich in zijn artikelen. Ze besluit hem in te huren voor haar campagne, juist zijn prikkelende en rake schrijfstijl kan voor haar de deuren openen. Maar ja, dan moet Fred zich gaan aanpassen en richten op de mores van Washington, het zal lastig zijn hem zijn gedrag af te leren. Wat ook al niet helpt, is dat de twee elkaar plots meer dan sympathiek blijken te vinden.

Met : Charlize Theron, Seth Rogen , June Diane Raphael, Bob Odenkirk , O'Shea Jackson Jr.

Geen opmerkingen:

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...