dinsdag, mei 05, 2020

War Flowers - Serge Rodnunsky

War Flowers op IMDb (4,3)
Matig en bij vlagen irritant acteerwerk verhinderen dat deze film op een of andere manier goed gevonden kan worden. En da's jammer, want het plot bood zeker mogelijkheden. Maar het houterig bewegen en het onechte geknauw dat een Southern tongue moet voorstellen, staan alles in de weg.

Amerikaanse Burgeroorlog, een zondag in het zuiden. We maken kennis met Sarabeth en haar veel te wijsneuzige dochter, een bijdehand van 7. Papa is op het slagveld en is sinds twee Kerstmissen geleden niet meer thuis geweest. Moeder sappelt: de vijandelijke troepen naderen, er is weinig eten en ze heeft moeite de spirit hoog te houden en het gezin draaiende te houden. Het leven is hard. Zelf vertrouwt ze er al niet meer op dat haar man terugkeert, elke brief die ze ontvangt wordt door haar geïnterpreteerd als de officiële aankondiging. Die blijft uit , dus ze moet blijven hopen , al is het maar voor haar dochtertje.
De troepen zijn dermate dicht genaderd dat aan de randen van haar erf ook schermutselingen plaatsvinden. Op een dag treft ze een gewonde soldaat aan in haar kelder. Hoewel hij duidelijk een Noorderling is, behandelt ze hem niet als de vijand. Ze doet haar christelijke plicht en verzorgt de man die - oh wonder - herstelt en niet aan het beeld blijkt te voldoen dat zij van noorderlingen hebben. Sterker nog : de man blijkt zachtaardig en - mooi meegenomen - erg knap. Sarabeth worstelt met vele problemen: ze moet de man verborgen houden voor de zuidelijke troepen die geregeld om eten bij haar aankloppen, ze moet het gezin blijven onderhouden en ze moet haar gevoelens voor deze perfect stranger in toom houden. Want wat als haar man plots wel voor de deur zou staan?

Met : Christina Ricci , Jason Gedrick , Gabrielle Popa , Tom Berenger

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...