zondag, mei 24, 2020

Book Club - Bill Holderman

Book Club op IMDb ( 6,1)
Het vervelende aan films als deze is dat je ze eigenlijk niet vervelend kan vinden. Hooguit saai en voorspelbaar, maar voor vervelend is het zelfs té niemendallig. Wel is het risico dat e over een maand alweer vergeten bent dat je hem gezien hebt. Het is eigenlijk - in mijn filmbeleving - statistiek.
Dat komt allemaal doordat dit een formulefilm is, waarbij je vanaf scene 1 al kunt pogen te voorspellen hoe de laastste scene zal zijn.

Het verhaal is in enkele zinnen verteld: vier vriendinnen op leeftijd, de menopauze voorbij, hebben een boekenclub en bespreken elke maand een ander boek. Wanneer ze aan het fameuze "50 shades of Grey" beginnen, komt voor allen het uur van de waarheid: doen ze eigenlijk nog wel aan seks? Willen ze nog wel seks? En wat moeten ze in hun leven veranderen wil "het" allemaal weer gebeuren?
De dames hebben drie delen om daar over na te denken, er knipperen wat relaties aan en uit, er gaat er eentje tinderen , een ander weet haar man uit de garage vandaan te krijgen, weer een ander ontsnapt aan het juk van haar bezorgde dochters. En dan is het plots allemaal al afgelopen.

Laat ik positief eindigen: de film breekt een lans voor de oudere acteur, die niet meer gevraagd wordt voor de knappe en stoere rollen maar die echt nog wel wat kan.

Met: Diane Keaton, Mary Steenburgen, Jane Fonda, Candice Bergen, Craig T. Nelson, Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...