donderdag, mei 14, 2020

Pork Pie (aka Joyride) - Matt Murphy

Pork Pie op IMDb (6,4)
Simpel doch doeltreffend filmpje dat je zou kunnen omschrijven als "Thelma & Louise doen de Kiwi-tour".
Inderdaad, we bevinden ons in Nieuw-Zeeland waar een drietal vrijgevochten jongelingen toevallig bij elkaar in de auto belandt. Dat klinkt onlogisch, maar deze film werkt daar met enthousiasme naar toe. Het begint met een rennende achtervolging over een autokerkhof, waar kruimeldiefje Luke achterna gezeten wordt door de eigenaar. Hij ontsnapt door een opvallend gekleurde Mini Cooper uit de stalling te racen. Hij is op de vlucht en er is geen weg terug.
Onderweg pikt hij Jon op, een verdwaalde schrijver die een rommeltje van zijn leven heeft gemaakt en nu onderweg is naar zijn ex om excuus aan te bieden. Hij krijgt een lift van Jon, die bij de eerste de beste lunchstop ook nog de dartele Keira aan de reisgroep toevoegt. Zij is haar baantje bij de mcDrive zat en stapt ter plekke op.
Als het drietal onderweg controle dreigt door de politie, is dat hun laatste kans om terug in het gareel te gaan. Ze kiezen er niet voor, ze slaan op de vlucht en een uitgebreide roadmovie begint. Treinen, ferry's , bospaden : over beide eilanden verdeeld proberen ze uit handen te blijven van de achtervolgende politie. De berichtgeving op het nieuws wekt sympathie op bij de bevolking , die de drie als heuse strijders voor de vrijheid beschouwen. Het is nog een lange weg naar de ex, dat moge duidelijk zijn.

Met : Dean O'Gorman , James Rolleston, Ashleigh Cummings

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...