zaterdag, mei 30, 2020

Focus - Glen Ficarra/ John Requa

Focus op IMDb (6,6)
Films als deze moet ik doorgaans laten passeren, maar ik ben nu eenmaal gevoelig voor de verleiding die actrice Margot Robbie in haar spel en haar verschijning legt. Ze is niet alleen vamp, ze is ook een tamelijk komisch talent. Deze dus maar geprobeerd en - hoe zal ik het zeggen? - zij stelt niet teleur, de film is echter matig. Genre lichte misdaad, niks mis mee, maar niet geheel mijn ding.

Nicky is een eersteklas zakkenroller , heeft met zijn handigheden het genre "kruimeldief" ontstegen. Met zijn organisatie schuift hij grote sommen geld naar binnen door op evenementen als The Mardi Grass in New Orleans keer op keer toe te slaan.
Jess is in die vaardigheid niet meer dan een kundige amateur maar ze wil het vak graag leren van de grootheid Nicky. Ze draaien enigszins om elkaar heen, hij herkent haar talent en geeft haar een kans. Uiteraard lopen ze tegen amoureuze verwikkelingen aan die het werk er niet makkelijker op maken. Ze groeien uit elkaar, nemen abrupt afscheid en zien elkaar enkele jaren niet.
Nicky is het oplichten en frauderen nog niet verleerd en probeert zijn slag te slaan in de wereld van de autoracerij. Hij speelt partijen dusdanig tegen elkaar uit dat de grote kanshebber zijn titel niet meer kan ontgaan. Maar wie is dan toch die pitspoes die daar als vriendin van de autocoureur op het feest verschijnt?

Met : Will Smith, Margot Robbie, Adrian Martinez, Gerald McRaney

Geen opmerkingen:

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...