zondag, november 22, 2020

Greenland - Ric Roman Waugh


Greenland op IMDb (6,3) 

Omdat ik van bevriende filmliefhebbers hier wel enkele constructieve berichten over had gehoord me toch maar aan deze volbloed rampenfilm gezet. Niet mijn ding, dat staat buiten kijf. Bij films als deze heb ik vaak moeite het uitgangspunt serieus te nemen en dat kijkt natuurlijk niet makkelijk. Het wordt "uitzitten" en dat is bij mij meestal geen aanbeveling. Maar goed: ik weet dat anderen er van genoten hebben, dus er moet iets in zitten. 
De aarde wordt bedreigd. Dat weten we allang. Ditmaal door een mega-meteoor die onder de naam "Clarke" zijn vernietigende werking aankondigt. Het monster is in vele delen uiteengevallen en de eerste meteoriet-inslagen zijn al geweest. Steden worden weggevaagd, landen en continenten worden onveilig en onleefbaar maar een nog grotere en ergere inslag is aanstaande.


Net gescheiden gezinnetje krijgt van de overheid de opdracht zich toch gezamenlijk naar een vliegbasis te begeven. Vanwege zijn beroep (meneer bouwt wolkenkrabbers) is vader geselecteerd voor een overlevingsvlucht naar Groenland, alwaar de verzamelde elite in een bunker de grote inslag moet afwachten. Maar bij het aanmelden gaat er iets mis: blijkbaar was de staat er niet van op de hoogte dat hun zoontje diabetes heeft , terwijl er alleen maar foutloze en 100 procent gezonde mensen mogen overleven. Alles voor het behoud van de soort. 
Vanaf dan raakt het gezin gesplitst, uiteindelijk zitten ze alle drie op een andere plek terwijl ze wanhopig op zoek zijn naar elkaar. Tijdens zijn vlucht hoort vader van een laatste kans om toch nog in Groenland te geraken. Daartoe moet hij in een veel te kort tijdsbestek twee onmogelijke dingen bereiken: hij moet zijn gezin vinden én hij moet op tijd net over de grens in Canada zijn om die paniekvlucht te bereiken. Wat denkt u, gaat dat lukken? 

Met : Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...