vrijdag, november 13, 2020

The Brave - William Kaufman


The Brave op IMDb (5,0) 

Verschrikkelijke film. Verschrikkelijk voorspelbaar vooral: geen enkele verrassing in de plotontwikkeling en een opstapeling van clichés. Overslaan dus, zeg ik u, u hoeft ook niet verder te lezen. Wat volgt, is louter voor mijn herinnering, mijn administratie.

Na de val van het communisme is Albanië ten prooi gevallen aan foute machten die corruptie gepaard laten gaan aan drugshandel en criminaliteit. Dat is op een gegeven moment genoeg. Een special force van de Albanese politie moet dat gaan opruimen, het geheel richt zich op de foute Italiaan Frank Pedulla, die vanuit de VS zijn imperium regelt. Eerst worden de stromannen opgepakt, maar dat gaat niet zomaar. Dan is er natuurlijk dubbelspel binnen het politiekorps en uiteindelijk komen de helden toch met een legertje zwaarbewapende agenten aan het drugsdorpje waar Pedulla zijn zaken regelt. Schieten maar.

Met : Armand Assante, Louis Mandylor, Ravshana Kurkova, Igor Jijikine





Geen opmerkingen:

Green Border (aka Zielona Granica) - Agnieszka Holland

Green Border op IMDb (6,4)   Green Border op Moviemeter (3,50) Ik kon de slaap maar moeilijk vatten gisteravond, er spookte te veel door mij...