woensdag, november 04, 2020

The Hummingbird Project- Kim Nguyen


The Hummingbird Project op IMDb (6,2) 

16 milliseconden. Of 17 milliseconden. Het kan het verschil uitmaken of je miljonair wordt of dat je een loser wordt. In de financiële wereld is de omloopsnelheid van de informatie van dermate groot belang dat de degene die het eerst besluiten kan nemen en kan handelen de winnaar wordt in de strijd om het grote geld. 

De neven Vincent en Anton Zaleski beseffen dat en zeggen hun baan bij een hightech- bedrijfje op om een riskant project op te zetten: ze willen een supersnelle glasvezellijn aanleggen tussen de beurzen van Kansas en van Wall Street, New York. En dat moet dan in een rechte lijn, want elke bocht is tijdverlies. Het impliceert dat ze dwars door natuurgebieden moeten , onder rivieren door en dat ze bij vele huiseigenaren toestemming moeten kopen om een aantal meters onder hun huis en hun erf door te trekken.


Alles moet zo rechtlijnig mogelijk want die ene vleugelslag van de kolibri, die ene milliseconde, gaat voor hen bepalen of ze eindelijk een zorgeloze toekomst tegemoet gaan of dat ze kleine krabbelaars zullen blijven. Vincent is de zakelijke, Anton is de nerd en elk zijn ze toegewijd in hun werk. Gezinsman Anton heeft meer te verliezen dan de alleenstaande Vincent en dat speelt een grote rol wanneer hij op zijn hotelkamer bezoek krijgt van hun beider voormalige werkgever. Die belooft het hen zo moeilijk mogelijk te maken, ze zal alles in het werk stellen om de heren in een zwart daglicht te plaatsen bij de FBI omdat het volgens haar niet alleen om bedrijfsspionage gaat maar ook om een gevaar voor het landsbelang. Terwijl Vincent met zijn bouwschoenen in de klei staat, probeert Anton de implicaties van de acties van zijn ex-baas te berekenen.
Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...