vrijdag, november 20, 2020

The Assistant - Kitty Green


The Assistant op IMDb (6,1) 

Sterke film, zonder ergens nou opvallend in uit te blinken. Het is vooral de atmosfeer die maakt dat deze film echt binnenkomt. Op knappe wijze stipt de film dingen aan zonder ze in beeld te brengen, we moeten het allemaal hebben van de mimiek en de conversaties van de sterke hoofdpersoon Jane. 

Zij is P.A. van een grote bons in de filmwereld (voelt u 'm ) die veel van haar vraagt en die een waar schrikbewind onder zijn personeel uitvoert. Iedereen werkt keihard en doet zijn stinkende best, maar tegelijkertijd is iedereen bang voor zijn positie. Zo ook Jane, die elke dag als eerste op kantoor is en als laatste weg gaat. Ze wil de haar geboden kans met beide handen aanpakken maar het wordt haar niet makkelijk gemaakt. 

Zonder dat de baas in beeld komt , weten we dat hij tiranniek is en dat hij het niet zo nauw neemt met de behandeling van alle vrouwen en sterretjes die op zijn kantoor worden binnengelaten. Maar ook de collega's zetten Jane voor het blok: als de vrouw van de baas weer eens boos opbelt , verbinden ze haar automatisch door met Jane die het allemaal maar moet oplossen. Dat lijkt ze dan ook steeds te doen maar we zien de irritatie groeien. Totdat het haar teveel wordt en ze naar personeelszaken stapt. 

Uitstekend in beeld gebracht, schitterend geacteerd door de jonge Julia Garner, die we oa kennen van de serie Ozark. Indrukwekkende prestatie. 

Met : Julia Garner, Jon Orsini, Noah Robbins

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...