zondag, november 15, 2020

Into the forest- Patricia Rozema


Into the forest op IMDb (5,8) 

Het gebeurt niet heel vaak dat distopische films mij weten te pakken. Deze is er eentje die daar redelijk in slaagt. Waarschijnlijk doordat het uitgangspunt niet eens zo heel irreëel is : stroomuitval. Dat kan gewoon gebeuren, maar hoe richt je je leven en je veiligheid in als die stroomuitval buitensporig lang duurt? Dan komt het aan op zelfredzaamheid en improvisatievermogen. 

De zussen Nellie en Eva komen er al snel alleen voor te staan tijdens de dan al een week durende power outage. Vader heeft een deel van hun benzinevoorraad ingezet voor de kettingzaag om hout uit het bos te verzamelen voor de verwarming. Dat gaat mis, hij raakt een slagader en men kan niet meer op tijd bij de bebouwde kom komen. Hij geeft zijn dochters nog mee dat ze van elkaar moeten houden, dat ze er voor elkaar moeten zijn. Dat zegt hij niet voor niets: hij weet dat de ambitieuze danseres Eva een heel ander mens is dan de iets losbandiger studiebol Nellie. 


Maar goed, de dames hebben geen keus. Ze leren voor elkaar zorgen, ze leren omgaan met de natuur en daar hun voedselverstrekking uit te verzorgen maar ze hebben elk een totale andere oplossing over hoe om te gaan met de voorraden, die slinken zolang de situatie voortduurt. Gevaren van buitenaf zijn er ook, er zijn mensen die weten dat er in hun huis nog een klein benzinevoorraad moet zijn omdat ze die op de eerste dag van de lockdown nog hebben weten in te kopen. De zussen bijten van zich af, het gaat lang goed. Totdat een gruwelijke wending alles in ander daglicht zet.

Met: Ellen Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella
Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...