maandag, november 09, 2020

The Operative - Yuval Adler


The Operative op IMDb (5,7) 

Lekker complexe spionagethriller, met kundige rollen van Diana Kruger en Martin Freeman. 
Rachel wordt gerekruteerd door de Mossad om te infiltreren in de Iraanse technologiewereld. Vanwege haar talenknobbel wordt zij door de Israëlische geheime dienst de juiste vrouw geacht om informatie te verstrekken over de mogelijke stappen van Iran op het nucleaire pad. 

Ze gaat werken in Teheran als lerares , de behoefte aan beheersing van buitenlandse talen is groot immers. Ze leert daar de oom van een schooljongetje kennen, die zelf een elektrotechnisch bedrijf heeft. Langzaam komt ze in contact met de familie , maar haar spionagetaken komen al snel in gevaar wanneer ze daadwerkelijke gevoelens begint te krijgen voor Farhad, die eigenlijk alleen haar doelwit zou moeten zijn.

Met enige regelmaat reist ze terug naar het Westen:  zogenaamd om haar zieke vader te bezoeken, maar in werkelijkheid wordt ze steeds straf aangepakt door de harde Mossad-agenten. Nou ja, door eentje wat minder hard : de Brit Thomas is meer op haar hand en blijft geloven in de doordachte aanpak die Rachel hanteert. 

Rachel zit klem tussen vele werelden: haar eigen persoonlijke achtergrond, de druk van de geheime diensten, het gevaar van undercover opereren in Iran en de heuse gevoelens die ze heeft voor haar Iraanse geliefde. Ze raakt - ondanks de nodige successen- verstrikt in dit onoplosbare web. 

Met : Diana Kruger, Martin Freeman, Cas Anvar
Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...