woensdag, april 27, 2022

For Frosten (aka Before the Frost) - Michael Noer

For Frosten op IMDb (6,8)

For Frosten op Moviemeter (3,20)
 

Het is armoe troef, op het 19e eeuwse Deense platteland. Jens runt een klein boerderijtje, waarbij alle drie zijn kinderen hard moeten meewerken. De oogst lukt niet geheel, hij moet een van de drie koeien verkopen om ook maar een klein beetje eten op tafel te krijgen voor het gezin. Maar minder koeien betekent ook minder eten , de glijdende schaal tekent zich op alle fronten af. Maar Jens is een dwarse man die zijn trots in eerste instantie laat prevaleren boven de harde realiteit. 

Buurman boer is wat succesvoller en ruikt zijn kans. Na enige pittige onderhandelingen kiest Jens voor een complete overname: boerderdij en dieren, maar ook hijzelf en zijn zoons als arbeidskrachten. Als kers op de taart huwt hij ook gelijk zijn dochter Signe uit aan de van oorsprong Zweedse buurman. Signe ziet dat in het geheel niet zitten, zij heeft min of meer haar hart verpand aan de net zo kansarme buurjongen Ole. 
De deal is rond, Jens moet wennen aan zijn nieuwe rol op een boerderij die alle werkzaamheden anders en vooral zakelijker doet dan hij deed. Ook zijn kinderen schikken zich maar moeilijk in hun nieuwe rol, van enige passie en dankbaarheid voor de geboden oplossing is nog geen sprake. Dan nadert het verlovingsfeest. 

Met : Jesper Christensen, Clara Rosager , Magnus Krepper , Elliott Crosset Hove



Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...