zondag, april 03, 2022

Wild Mountain Thyme- John Patrick Shanley

Wild Mountain Thyme op IMDb (5,7)

Wild Mountain Thyme op Moviemeter (2,08)

Een sterrencast in een niemendalletje, het komt voor. Emily Blunt en Jamie Dornan vormen hier weliswaar de beide hoofdpersonen, maar als je in de bijrollen Christopher Walken en Jon Hamm hebt staan dan heb je toch wel een behoorlijk affiche. Komt er niet helemaal uit, ik zal het voorzichtig formulieren. Gefilmd op het Ierse platteland, dus de ogen komen niets tekort hoor, je kunt deze rustig gaan bekijken maar verwacht geen prijzenpakker. 

Op de mooi glooiende heuvels van het Ierse platteland bevindt zich aan de rand van een dorpje een stuk land met 2 boerderijen, die door de twee oude Ierse families Muldoon en Reilly worden gerund. De ouders zijn traditioneel, zingen zich door het werk op het land en tussen de dieren heen. Op de ene boerderij is de dochter de erfgename, op de andere is dat een sullige zoon. En dat sullig, dat ligt er erg dik bovenop, het is zelfs de vraag of Anthony niet gewoon "achterlijk" kan worden genoemd. Zijn vader heeft in elk geval grote twijfel over de capaciteiten van zijn zoon en overweegt de boerderij over te laten aan een neef in Amerika, die zelfs overkomt om zijn mogelijke aanwinst te bekijken. 

Daarbij ontmoet hij ook buurmeisje Rosemary, die al haar hele leven verliefd is op Anthony. Zij vindt hem niet gek, ze vindt hem naturel en lief. Ze reageert dan ook zeer afhoudend op de Amerikaanse blaaskaak die denkt dat hier wel wat te halen en te schaken valt. Rosemary stelt alles in het werk om Anthony zover te krijgen dat hij haar vraagt, ze wil niets liever dan met haar jeugdliefde de beide boerderijen gaan runnen. Anthony heeft daarvoor echter te weinig zelfrespect, waardoor hij eerst met zijn vader in conflict komt en vervolgens met Yankee-neef Adam. Kom op, Anthony, wees een vent. 

Met : Jamie Dornan , Emily Blunt, Christopher Walken, Jon Hamm

FIN - song : Sinéad O' Connor - I'll be singing 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...