dinsdag, april 26, 2022

Wake Up (aka Awake) - Aleksandr Chernyaev & Fedor Lyass

Wake up op IMDb (5,0)

Wake up op Moviemeter (2,63)

Dertien-in-een-dozijn thriller over een seriemoordenaar met geheugenverlies. 

Na een heftige crash belandt een man in het ziekenhuis die verdacht wordt van een reeks moorden op jonge vrouwen in de regio. Als hij ontwaakt uit zijn coma, blijkt hij niet meer te weten wie hij is. De in de ziekenzaal aanwezige politie gelooft hem niet, maar de ferme verpleegster Diana staat garant voor de zorg van haar cliënt. Haar beroepseer gaat op dit moment voor de gerechtelijke noodzaak om de zaak opgelost te krijgen. 


Wanneer de patient sterk genoeg lijkt om verhoord te worden, weet hij tijdens het transport te ontsnappen, daarbij Diana in gijzeling houdend. Langzaam ontstaat bij Diana het idee dat deze man echt niet de veelgezochte moordenaar kan zijn voor wie hij gehouden wordt. Ze gaat samen met hem terug naar de plekken van de misdaden , in de hoop dat langzaam zijn geheugen terug komt. Want dat hij iets met de zaken te maken heeft, dat is wel duidelijk. 

Met : JJonathan Rhys Meyers, Francesca Eastwood, William Forsythe , Malik Yoba

FIN - song : Madohm - The Wish 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...