donderdag, april 14, 2022

Show me what you got - Svetlana Cvetko

Show me what you got op IMDb (5,0)
 Show me what you got op Moviemeteer (3,00)

In stijlvol zwart-wit gefilmde arthouser over een op het oog ongecompliceerde driehoeksverhouding. Goede cameravoering , bij vlagen sterk acteerwerk. Niet hartstikke goed, maar zeker niet slecht. 

Marcello, een Italiaans rijkeluiszoontje, heeft de wijk genomen naar het zonnige Los Angeles. Hij moet voor zijn pa, een megasuccesvol soapacteur, wat contacten leggen en misschien zit er voor hemzelf ook nog een kans op carrière in. Het duurt even , maar later komen we achter de ware reden van zijn vertrek. Terwijl hij ergens op de pier zijn woede staat te uiten over weer een kleinerend telefoongesprek met zijn vader ontmoet hij Nassim, een Iraanse acteur die op het punt staat terug te reizen naar zijn vaderland, ook al op verzoek van zijn vader. De twee herkennen elkaar in hun beider vadercomplex en brengen de middag samen door. Na een potje stoeien op het strand belanden ze in een lunchroom waar de ravissante schoonheid Christine hen helpt. Zij heeft zoveel plezier in het helpen van deze jongens dat ze na werktijd bij ze in de auto stapt waarna een lange dag van intens samenzijn volgt. 
De dagen erna zijn ze alledrie nog dermate onder de indruk van de ontmoetingen dat ze elkaar weer opzoeken. Op de herdenkingsbijeenkomst voor Christine's opa is bijna niemand, maar de twee mannen zijn er wel. Een langdurige vriendschap is geboren. 

Marcello huurt - met de creditcard van pa - een flatje waar ze gedrieën intrekken en een intense verhouding ontstaat. Intens qua gesprekken en ondersteuning, maar ook seksueel. Er is geen jaloezie, er is geen claim, de drie zijn volstrekt gelijkwaardig in deze wonderlijke verhouding. Dat mag de buitenwereld raar vinden, zij varen er als trio wel op. 
Als Marcello wordt teruggeroepen naar Italië omdat een jonge vrouw claimt zwanger van hem te zijn (AHA! Tis dáárom) gaan Nassim en Christine met hem mee. In Puglia in zuid-Italië , logerend bij Marcello's ouders, ontstaat pas de ware test voor hun gedurfde menage á trois. 

Met : Cristina Rambaldi , Neyssan Falahi , Mattia Minasi

FIN - song : Eric Avery - Sun's gone

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...