vrijdag, april 01, 2022

King Richard - Reinaldo Marcus Green

King Richard op IMDb (7,5)
 King Richard op Moviemeter (3,65)

Thuis, in de keuken, hadden we deze filmtitel al omgedoopt tot "King Bitchslap" , we konden er niet omheen na de gebeurtenissen van afgelopen weekend.  Het gedrag van acteur Will Smith had een dermate grote uitwerking op ons als kijker dat het echt even tijd kostte om bij het bekijken van "King Richard" rol en acteur van elkaar te scheiden. Dat lukte uiteindelijk want - het moet gezegd - Will Smith zet een uitstekende rol neer. Een bloedirritant personage, maar dan nog is het de kunst om dat goed weer te geven. Ik kan de beweegredenen van de Academy derhalve goed volgen, de prijs kan best eens terecht zijn, maar dat de acteur zijn carrière beschadigd heeft, dat moge duidelijk zijn. 

Richard Williams woont met zijn gezin in een heftige buurt in Compton, Californië. Misdaadcijfers tieren welig , drugs en geweld zijn overal, maar Williams is vastberaden: zijn vijf dochters zullen niet in die val trappen, ze zullen slagen. Hij hamert op discipline in huiswerkmaken, een goede opleiding is key om uit deze wijk te ontsnappen. Voor twee van zijn dochters heeft hij een speciaal pad uitgestippeld: dochters Venus en Serena wil hij de besten van de wereld maken op tennisgebied. Elke dag traint hij zijn dochters in technieken en volharding, alles met het doel om uiteindelijk via een geslaagde tenniscarrière de armoede achter zich te kunnen laten. 
Williams heeft veel visie , maar heeft een gebrekkige sociale antenne. Continue mist hij de signalen van zijn vrouw, van zijn kinderen en vaak ook van trainers en managers die overtuigd zijn geraakt van de kwaliteiten van Venus en Serena. Er valt niet met de man te werken, zelfs als hij zijn dochters weet te plaatsen bij erkende tennisopleidingen weet hij het nog steeds beter dan de starmakers die daar hun ervaring aanwenden. Blijkbaar weet niemand het zo goed als Richard Williams zelf, zijn dochters zien met lede ogen aan hoe hij keer op keer vakmensen en legendes weet te beledigen. Ze lijken voor de sport verloren te gaan zelfs, maar dat laat moeder gelukkig niet gebeuren. 

Met : Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Berntha;l , Saniyya Sidney, Demi Singleton , Tony Goldwyn

FIN - song : Beyoncé - Be Alive

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...