zondag, mei 26, 2024

Laatste Ronde - Boris Paval Conen

 

Laatste ronde op IMDb (7,1)


Als vriendschapsfilm voldoet deze aan alle criteria, maar de kijker wordt niet verrast. Hoeft ook niet altijd he, de film is op zich best onderhoudend en de acteurs hebben er allemaal zichtbaar lol in. Maar als je deze als opvolger van "Ventoux" wilt zien, dan valt die vergelijking in het nadeel van de "Laatste ronde", die losjes gebaseerd is op het boek "Ferrara" van Bert Wagendorp. Als je de verwachtingen niet al te hoog opschroeft, zie je een aardige film die volbloed Nederlands is. 

De mannen worden ouder en strammer. Maar de vriendschap staat nog fier overeind. Daarom reist het trio David, André en Bart naar België, waar vriend Joost ergens op het platteland een bouwvallige bistro heeft gekocht. Die bistro, die zit voorlopig alleen nog in zijn hoofd, voor nu kijken we naar een gammel en lekkend landhuis waar hij zijn oude maten heeft uitgenodigd.
De drie besluiten te blijven om Joost te gaan helpen: André heeft Joost sowieso geld geleend dus wil ook wel ervaren wat zijn maat ermee doet. De verbouwing is een helse klus, zeker voor vier heren op leeftijd. Vooral David moet veel vanaf de zijlijn toekijken omdat hij het allemaal niet meer zo kan opbrengen. Wel is hij degene die voor verrassing zorgt: hij heeft Bart's dochter uitgenodigd in het verblijf. Zij kan dan mooi haar muziekstudie voortzetten en in de overige uren wat sociale warmte (en fijne maaltijden) brengen in het groepje. 
De vriendschap komt natuurlijk onder spanning te staan door de werk- en financiële stress, maar nog meer door het bijzondere geheim dat van een van hen aan het licht komt.

Met :
Leopold Witte    Leopold Witte
Wim Opbrouck    Wim Opbrouck
Wilfried de Jong    Wilfried de Jong
Reinout Bussemaker    Reinout Bussemaker
Rosa Kreulen    Rosa Kreulen
FIN - song :  Kyka - Cold hugs

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...