vrijdag, mei 24, 2024

To Leslie - Michael Morris

To Leslie op IMDb (7,1)
 To Leslie op Moviemeter (3,41)

Nou, dat was geen makkie. Gisteravond - na terugkeer uit de filmzaal - op de bank nog even een filmpje aangeklikt. En dat was doorbijten met deze. Gelukkig hield ik vol want aan het eind kende het schreeuwerige verhaal toch nog een ontwikkeling die de kijker opmonterde. Niet dat de ontwikkeling verraste, maar het was wel heel welkom na de heftige start.

Waarom dan heftig? Nou, het verhaal van Leslie is aan alle kanten een mislukt verhaal: na het winnen van een grote loterij zakt ze volledig door het ijs. Ze verwaarloost de zorg voor haar zoon en leeft van party naar party. De drank krijgt haar in de greep, ze is niet meer tot normale sociale omgang in staat en laat uiteindelijk haar zoon in de steek. 

Die doet - als zijn moeder jaren later haveloos, laveloos én dakloos p de stoep staat- alsnog een poging om met haar in contact te komen. Hij neemt haar op in zijn huis en probeert afspraken met haar te maken, maar daarvoor is Leslie te ver van het pad afgedreven. Ook hij gooit haar op straat, waarna er een jammerlijk einde voor een verloren vrouw zich aftekent. Totdat..

Totdat ze in contact komt met de - in de goede zin van het woord - innemende Sweeney, een motelmanager die haar tegen beter weten in een baantje aanbiedt. Hij moet geduld hebben maar na de zoveelste katharsis heeft zelfs Leslie door dat ze niet langer zo kan handelen. Leslie en Sweeney slaan, struikelend en weer opstaand, de handen inéén in een laatste poging om van Leslie een mens te maken.

Met : Andrea RiseborougMarc Maron, Allison Janney

FIN - song :  Patty Griffin - Angels are falling

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...