zaterdag, mei 18, 2024

Onder het hart - Nicole van Kilsdonk

Onder het hart op IMDb (6,1)
 Onder het hart op Moviemeter (2,85)

Nederlandse romkom's, ik vermijd ze waar het kan. Dat wordt al anders als het een tragikomedie wordt die als een van de weinige films op de Nederlandse televisie voorbij komt (want films met reclameonderbreking kijk ik niet, bovendien betalen de streamingdiensten zoveel meer voor filmrechten dat de publieke omroepen zo vaak achter het net vissen dat ze het maar opgeven.). Maar goed: zo af en toe komt er een voorbij die ik aanklik, helemaal als een aantal acteurs een pré bij me hebben. Dat was hier het geval: sinds "Zusje" kan mevrouw van Kooten natuurlijk geen kwaad meer doen, daarnaast vind ik meneer Koen de Graeve een aangename verschijning in de films die ik met hem zag. "Play" was dus het devies.

De bescheiden arts Luuk is net gescheiden en loopt met zijn dochters door een prachtige vlindertuin. In zijn onhandigheid verplettert hij een zeldzame vlinder, hetgeen hij van zijn dochters natuurlijk moet melden bij de dienstdoende verzorger. Masha, de verzorger in kwestie, kijkt hem fronsend aan maar accepteert zijn stuntelige excuus. 

Luuk loopt dermate in zijn hoofd met deze gebeurtenis (en vooral met deze ontmoeting) dat hij in zijn eentje terugkeert naar de plek des onheils, hij kan zijn interesse voor Masha niet onder stoelen of banken steken. Het knettert al snel tussen die twee en Masha, de langdurige vrijgezel, bereidt zich al voor op een leven samen. 

Daarbij heeft ze twee zaken nog niet meegerekend: weerstand bij Luuk's dochters en bij zijn ex (al was dat al een beetje ingecalculeerd) maar ze heeft helemaal niet kunnen bedenken dat die zonnige toekomst versluierd wordt door een plotselinge diagnose bij Luuk: hersentumor. 

De periode van het ziekteproces wil ze graag met Luuk doorbrengen, maar ze moet dit delen met diens ex en vooral met diens opstandige dochters. De vier vrouwen zoeken een weg, terwijl Luuk wanhopig probeert zijn leven in harmonie af te ronden voordat hij dit niet meer kan.

Met: Kim van Kooten, Luuk de Graeve, Lies Visschedijk, Frank Lammers, Merel Polat

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...