dinsdag, augustus 27, 2024

Girl at the window - Mark Hartley

Girl at the window op IMDb (4,2)
 Girl at the window op Moviemeter (1,82)

Natuurlijk ben ik er vaak blij mee om abonnee te zijn op minimaal 5 filmzenders, je kunt immers niet altijd naar de filmzaal zelf toe. Maar het schept verplichtingen, het gaat soms van lust naar last als je door het aanbod heen bladert, "opnemen" aanklikt en dan een tijdje later naar de desbetreffende titel gaat kijken. Gelukkig wordt je regelmatig verrast maar er zitten ook titels tussen waarvan je je afvraagt waarom ze eigenlijk gemaakt zijn; te mager, te slecht om genrefilm te zijn et cetera. Hier trof ik er dus weer zo een: zie de gemiddelde waardering op de filmsites.

Amy en haar moeder zijn vers komen wonen in de buurt, maar van meet af aan heeft Amy de creeps voor haar buurman. Amy blijkt geestelijk niet helemaal stabiel, ze ziet overal gevaar. En nu al helemaal: haar vader - die haar grote held was- is net verongelukt en kan haar geen bescherming meer bieden. Dat is vooral lastig omdat de in de regio actieve "Clockwork Killer" nog steeds niet opgepakt is. Amy's fantasie slaat op hol: de opstellen die ze bij haar charmante leraar inlevert staan bol van de griezelige elementen, veel daarvan is in haar fantasie geïnspireerd door die seriemoordenaar op vrije voeten. Terwijl ze laat in de avond en zelfs 's nachts aan haar werkstukken werkt, ziet ze de buurman vaak met zijn busje vertrekken om pas uren later - met gedoofde lichten- weer terug te keren. Ze vindt het een creep, helemaal als haar moeder ook nog eens een soort van verhouding met hem aanknoopt. Amy vertrouwt het niet, ze gaat - samen met haar klasgenootje Lian Chen - op onderzoek uit. Dat had ze misschien beter niet kunnen doen.

Met: Ella Newton, Radha Mitchell, Karis Oka, Vince Colosimo, James Mackay

FIN - song : Bob Welch - Ebony eyes

Geen opmerkingen:

The Spy Who Loved Me - Lewis Gilbert

The Spy Who Loved me op IMDb (7,0) The Spy who loved me op Moviemeter (3,35) Nummer 10 alweer, men pakte voortvarend uit met het uitbrengen ...