woensdag, augustus 14, 2024

La Ligne (aka The Line) - Ursula Meier

La Ligne op IMDb (6,0)
 La Ligne op Moviemeter (3,21)

Ongemakkelijke, misschien zelfs ronduit onvriendelijke film. De kijker moet met een zoeklicht speuren naar sympathieke personages en vindt die misschien hooguit in de jongste dochter van dit disfunctionele gezin. Het was doorbijten om het tot de aftiteling te redden.

Dat kwam hard aan. De woede-uitbarsting die Margaret losliet op haar moeder resulteerde in trekken en duwen en uiteindelijk een harde val van moeder. Moeder valt keihard op de pianokruk. Met die kruk en die piano moet ze haar geld verdienen maar ze loopt door de klap een gehoorbeschadiging op. 

Margaret krijgt een contactverbod voor 3 maanden, een harde klap die haar echter volledig toekomt. Ze mag niet binnen een straal van 100 meter van de woning van haar moeder komen. Dat bemoeilijkt de muzieklessen die ze aan haar jongste zusje Marion geeft. Deze is gezegend met een hemelse stem, is overactief in een kerkkoor en moet blijven repeteren voor het volgende grote optreden. Ze vindt een oplossing: met een touw trekt ze een cirkel rondom het huis, de blauwe lijn markeert de grens tot waar haar agressieve zus mag komen. Zij aan de ene kant van de lijn met haar stem, zuster Margaret aan de andere met de gitaar. Tussendoor probeert Margaret op allerlei manieren met haar moeder in contact te komen, maar die laat steeds meer zien waarom en hoe ze haar dochter(s) tot razernij dreef. Terwijl de termijn van het verbod bijna afloopt, nadert de datum van de rechtszitting die moet gaan bepalen hoe dit gezin in vredesnaam (!) verder moet.

Met: Stephanie Blanchoud, Valeria Bruna Tedeschi, Benjamin Biolay, Elli Spagnolo

FIN - song :  Anjelika Akbar - Desert rose

Geen opmerkingen:

The Spy Who Loved Me - Lewis Gilbert

The Spy Who Loved me op IMDb (7,0) The Spy who loved me op Moviemeter (3,35) Nummer 10 alweer, men pakte voortvarend uit met het uitbrengen ...