zondag, augustus 04, 2024

L'ultima notte di Amore (The last night of Amore) - Andrea di Stefano

L'ultima notte di Amore op IMDb (7,2)
 L'ultima notte di Amore op Moviemeter (3,47)

Knappe thriller hoor, dit. Zag er aanvankelijk niet zo uit maar verwerd tot een knap geweven plot en fraaie ontknoping. Dat laatste werd dan ook nog eens bij ons gebracht door de heerlijke acteur Pierfrancesco Favino (oa Il Traditore) die met zijn bekende getroebleerde blik boven een ontspannen glimlach ook hier weer de kijker inpakt: zó speel je dualisme, zo geef je Yin & Yang weer. Een genot om naar te kijken, ik probeer toch wel elke film van hem mee te pakken als het even kan. 

In deze film is Favino de ingetogen rechercheur Franco Amore (what's in a name) die binnen het korps bekend staat als "de man die nog nooit een schot gelost heeft". Het is Amore altijd gelukt om op andere manieren doortastend te zijn in het bestrijden van misdaad. Het hart op de goede plaats, een fijne en betrouwbare collega bovendien. Valt er dan helemaal níéts op hem aan te merken? Toch wel...

Voor zijn rare neef Cosimo knijpt de rechtvaardige Franco af en toe een oogje dicht. Hij weet dat die een beetje aan de foute kant van de handeltjes zit, maar zolang er nergens bloed vloeit en er geen drugs of wapens in het spel zijn, wil Franco dat gedrag nog wel toestaan. En dat loopt ie natuurlijk op.

Franco staat aan de voet van zijn pensionering, het afscheidsfeestje van een vlekkeloze carrière is al in voorbereiding wanneer Cosimo de good cop meeneemt naar de leider van een Chinees onderwereldimperium. Eerder heeft Franco deze man het leven gered door hem te reanimeren bij hartfalen, de Chinese zakenman wil hem nu bedanken. Hij vraagt Franco na zijn pensionering bij hem in dienst te treden en een beveiligingsgroep op te zetten. Klinkt allemaal lucratief, maar het gaat alleen door als Franco nog déze week een eerste klus kan klaren. En dat valt niet goed samen met de zorgvuldige afronding van zijn politie-loopbaan. 

Met: Pierfrancesco Favini, Linda Caridi, Antonio Gerardi, Francesco di Leva

FIN - song :  Santi Pulvirenti- The ambition of being honest

Geen opmerkingen:

The Spy Who Loved Me - Lewis Gilbert

The Spy Who Loved me op IMDb (7,0) The Spy who loved me op Moviemeter (3,35) Nummer 10 alweer, men pakte voortvarend uit met het uitbrengen ...