zondag, oktober 20, 2019

Figlia Mia- Laura Bispuri

Figlia Mia op IMDb (6,2)
Vittoria wordt bijkans doodgeknuffeld door haar moeder. Het meisje is haar alles, zo lijkt het .Al snel leren we waarom: Tina is weliswaar niet de moeder, maar wel degene die altijd de zorg voor Vittoria heeft gedragen. Haar echte moeder blijkt wel in de buurt te wonen , in een boerderijtje buiten het dorp. Deze Angelina bleek van begin af aan niet voorzien van moederlijke gevoelens , bleek bovendien een slonzige , welhaast alcoholisch bestaan te lijden.
Wanneer Angelina een aanzegging van de de deurwaarder krijgt om haar boerderij te verlaten, vraagt ze Tina of ze nog eenmaal met Vittoria bij haar langs wil komen. Zonder de waarheid op tafel te brengen, blijkt dit bezoek de gamechanger van de film.
Het meisje is slim, ze voelt dat er iets speelt bij deze buitenissige vrouw, ze vult stukje bij beetje de puzzel in. Er ontstaat een verwijdering met haar pleegmoeder, er ontstaat een toenadering tot Angelina. Hetgeen weer alles tussen de beide moeders op spanning zet. Er vormt zich een hard spel , een strijd zelfs. Hoewel de dames beiden zeggen Vittoria's belangen boven alles te stellen, blijkt hun egoïsme dat nogal in de weg te zitten. Met levensgevaarlijke capriolen als gevolg.

Met : Alba Rohrwacher, Valeria Golino , Sara Casu

Geen opmerkingen: