donderdag, oktober 31, 2019

Bad Words - Justin Bateman

Bad Words op IMDb (6,6)
Stiekem best wel vermakelijke film van en met Justin Bateman. Hij speelt een uitermate irritante man die wenst deel te nemen aan een nationale spellingwedstrijd. En dan niet zo een als ons Nationaal Dictee, nee, het is een wedstrijd voor kinderen. Volgens de regels mag iedereen deelnemen die nog niet de tweede klas middelbare school heeft bereikt. Welnu, onze Guy heeft dat ook niet omdat hij al voor die tijd school-dropout was. En nu neemt de hoogbegaafde man wraak op de maatschappij die hem dwars zit.
Uiteraard is er veel verzet van ouders tegen zijn deelname, maar de organisatie ziet geen mazen in de wet om hem erbuiten te houden. Door enige manipulatie krijgt hij de allermoeilijkste woorden van allemaal voorgeschoteld, maar hij gaat er foutloos doorheen. Alles doet de organisatie om hem tegen te houden, maar hij zwijnt en zwijnt. Ondertussen gedraagt hij zich bewust naar en haatdragend: grove taal, pesterijen en beïnvloeden van zijn tegenstanders: hij doet alles om ver te komen in de wedstrijd. Pas later in de film - wanneer Guy zelfs een "vriendschap" heeft gesloten met een van de jeugdige deelnemers-  leren we zijn echte drijfveer.

Met : Justin Bateman, Kathryn Hahn, Rohan Chand , Philip Baker Hall , Allison Janney

Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...