zaterdag, oktober 05, 2019

Remembrance (aka Die Verlorene Zeit/Zagubiony Czas) - Anna Justice

Remembrance op IMDb (7,2)
Rauwe film over overleving. En over je leven riskeren voor de liefde. We switchen heen en weer tussen 1944 en 1976, tussen een concentratiekamp in Polen en Brooklyn, New York.
Hannah Silberstrein heeft het kamp overleeft en zoekt al sinds het eind van de oorlog naar de man aan wie ze dat te danken heeft: Tomasz Limanowski zat in hetzelfde kamp, maar dan als Poolse gevangene. Hij wordt verliefd op een joods meisje, een liefde die aan alle kanten ten dode is opgeschreven. Omdat hij op het bevoorradingskantoor werkt, weet hij- ter voorbereiding op zijn ontsnapping- legerkleding achterover te drukken die hij op het moment supreme aantrekt. In die vermomming weet hij niet alleen zijn meisje het kamp uit te smokkelen, maar ook een fotorolletje dat schokkende opnamen bevat van binnenuit het kamp.
Eenmaal buiten moet het stel op de vlucht blijven, ze belanden uiteindelijk bij Tomasz' broer, die hoog in het verzet zit. Tomasz en Hannah verliezen elkaar uit het oog door de omstandigheden. Voor eeuwig, zo lijkt het.
Beiden zijn in de volledige overtuiging dat de ander de oorlog niet heeft overleefd. Totdat Hannah op tv een interview ziet met een man die wel Tomasz móét zijn, zoveel weet hij aan details te vertellen over haar kamptijd. Een tweede zoektocht begint, terwijl Hannah vanuit haar gezin niet echt de medewerking vindt die ze op dat moment zoekt. Ze moet volhouden, ze moet de man vinden die alles opgaf om haar uit haar benarde positie te redden.

Met : Alice Dwyer, Mateusz Damecki , Dagmar Manzel , Lech Mackiewicz


Geen opmerkingen: