donderdag, oktober 24, 2019

Wildlife- Paul Dano

Wildlife op IMDb (6,9)
Paul Dano. Razend interessant acteur, IMHO. Randje gekte, randje koelte en altijd een beetje spanning. Om die reden was ik direct geïnteresseerd toen ik zag dat hij ook regisseert.

De gekte zit ook hier in, de onderhuidse spanning knalt ons tegemoet in deze ingewikkelde relatiefilm.
1960, jong gezin net verhuisd naar Montana. Het lukt vader niet om een baan te vinden, het heeft zijn weerslag op eenieder. Na zijn ontslag op de golfbaan is vader's ego gekwetst en om toch brood op de plank te krijgen gaat moeder weer lesgeven. Zwemles ditmaal, maar toch. Zelfs zoonlief draagt zijn steentje bij door een baantje bij een fotostudio aan te nemen.
De in zijn trots gekrenkte vader besluit uit arren moede een vrijwilligersbaantje aan te nemen bij het brandweerkorps , dat grote bosbranden in de buurt te bestrijden heeft. Mammie is het er niet mee eens en er ontstaat verwijdering. Terwijl vader langdurig van huis , begint moeder langzamerhand scheve schaatsen te passen. Een man uit het dorp lijkt haar net iets meer zekerheid te kunnen bieden en blijkbaar is ze daar gevoelig voor. De jonge knul ziet alles uit zijn vingers glippen: op een plek waar hij niet wil zijn ziet hij ook nog eens zijn veilige thuis uit elkaar vallen, zijn ouders groeien in moordend tempo uit elkaar.

Geen gemakkelijke, wel een mooi ingetogen film met b(r)oeiend acteerwerk.

Met : Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould , Bill Camp

Geen opmerkingen: