dinsdag, oktober 29, 2019

Galveston - Melanie Laurent

GAlveston op IMDb (6,2)
Lekker zwartgallige film over mensen boordevol goede bedoelingen die echter - eenmaal aan de trailertrash- zijde beland - verstrikt raken in de machtige armen van misdaad en prostitutie. En nauwelijks een kans hebben daar dan weer uit te komen.

Roy is zo iemand. Net zijn gevangenistijd uitgezeten en direct neemt zijn broodheer hem weer in de tang. Wanneer blijkt dat deze een valstrik zet om Roy tot zwijgen te brengen, loopt het uit de hand. Roy overmeestert de hinderlagers en bevrijdt en passant een jong hoertje dat in het pand zit opgesloten. Samen op de vlucht, er is geen weg meer terug. Dat maakt Roy zelf niets uit, hij is overtuigd van het feit dat zijn longziekte terminaal is. Maar voor de jeugd wil hij zijn best nog wel even doen.
Als blijkt dat deze dame zelf ook niet geheel brandschoon is wanneer zij "haar zusje" bevrijdt uit de klauwen van haar boze stiefvader, weten ze het allebei: ze zullen achter ons aan komen, ze zullen ons zoeken en ze zullen ons vinden. Daar helpt zelfs geen goedbedoelende motel-eigenaar wat aan.

Met : Ben Foster, Elle Fanning, Beau Bridges

Geen opmerkingen: