woensdag, oktober 23, 2019

Rock the Kasbah - Barry Levinson

Rock the kasbah op IMDb (5,5)
Wil je ingetogen meligheid in je film? Bel Bill Murray!
Deze film is een vehikel, een omhulsel voor de droogkomische van deze typische acteur. En hij komt er opnieuw mee weg, dat blijft toch bijzonder. Verhaal lijkt voor een kwartje gekocht, de rest van het budget zal opgegaan zijn aan het financieren van de cast.

Murray is Richie Lanz, een niet zo succesvolle impresario. Iedereen die bij hem auditie doet wil de nieuwe Beyonce of Lady Gaga worden, maar het zit er gewoonweg niet in. Als een van zijn "sterretjes' in een kroeg staat op te treden, krijgt Richie het aanbod om voor de soldaten in den vreemde te gaan spelen. "Maak een tour door Afghanistan, die soldaten vreten alles wat je ze voorschoteld. En het wordt dik betaald.". Ze gaan.
Nog vóór het eerste optreden verdwijnt zijn zangeres omdat ze het allemaal veel te gevaarlijk vindt. Ze neemt daarbij al het geld , maar ook de paspoorten mee. Richie kan geen kant op. Hij legt contact met een vreemd koppeltje wapenhandelaars en belandt bij een agressieve Afghaanse stam. Maar u snapt, uitgerekend dáár ligt de oplossing: vanuit een grot hoort Richie een hemelse stem. Een ontsluierde dame zingt daar zo prachtig , dat hij even vergeet dat vrouwen dat in dit land helemaal niet mogen. Hij biedt haar zijn diensten aan, hij brengt haar op de landelijke televisie in een soort "Idols Afghanistan". Maar dat heeft natuurlijk gevolgen.

Met: Bill Murray, Kate Hudson , Bruce Willis, Leem Lubany

Geen opmerkingen: