dinsdag, oktober 01, 2019

White Boy Rick - Yann Demange

White Boy Rick op IMDb (6,4)
Uiteindelijk wel pakkende film over vader en zoon die allebei van goede wil zijn, maar toch continue langs het randje van de misdaad scheren. En er ook frequent overheen gaan. Vader is een niet geheel geslaagde kruimelcrimineel die een beetje in wapens handelt zonder ooit maar een klap of slag ermee uit te delen (wat zijn klanten doen, daar gaat hij niet over).
Zijn zoon van 15 ziet het allemaal met lede ogen aan, maar weet ook dat er maar weinig uitwegen zijn. Detroit is mistroostig en armoedig, de drugsscene tiert welig. Dat heeft ook impact op zijn zusje, die met slaande ruzie het huis uit trekt omdat pa toch nog enig overwicht poogt te creëren.
De jongeman raakt steeds meer gefascineerd door het bontjassenwereldje van zijn vriendjes, die allemaal zonen zijn van mannen uit een gangsterscene. Wanneer Ricky voor zijn vader enkele - aangepaste - wapens verkoopt aan de bende duikt plots de FBI op. Ze zetten Ricky klem: "als je kiest voor dit wereldje, dan pakken we je. En je vader".
Ze bieden hem een alternatief: hij kan informant worden voor ze, zodat ze kunnen helpen de stad op te schonen en daarmee bijvoorbeeld ook zijn zusje een betere toekomst te geven. Ricky hapt toe.
Eigenlijk gaat het hem wonderbaarlijk makkelijk af: steeds dieper duikt ie in de scene, steeds groter wordt ook het gevaar op ontmaskering. En daarmee het gevaar voor eigen leven.
Hij wordt overmoedig, start zijn eigen drugslijnen op om zowel makkelijk te verdienen als makkelijk aan informatie te komen. Het gaat mis en Ricky wordt opgepakt. Tot zijn grote verbazing trekt de FBI de handen van hem af: hij zal alleen naar de rechter moeten, zonder verhaal.

Met : Richie Merritt , Matthew McConaughy

Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...