vrijdag, december 04, 2020

A Beautiful Day in the neighborhood - Marielle Meller


 A beautiful day in the neighborhood op IMDb (7,3(

De parabel van de nukkige man. Die langzaam, heel langzaam wat milder werd. 

Menig kijker zal aanvankelijk wat aarzeling kennen bij het bekijken van deze film, want de vorm is nogal raar gekozen. Je vraagt je in eerste instantie af waar je naar kijkt: is het een kinderprogramma? Is het een jaren-50 pastiche? Is het The Truman Show? Het advies is om geduld te hebben : puzzelstukjes zullen her en der toch in elkaar blijken te passen. 

Lloyd Vogel is journalist bij Esquire. Een scherpe, hij knaagt aan reputaties en is soms onverbiddelijk hard. Logisch dat niet iedereen staat te springen om onderwerp te zijn. Wanneer Lloyd te horen krijgt dat ie het vliegtuig in moet om, ver van zijn gezin, een beroemde tv-showhost te gaan interviewen, kijkt hij dan ook bedenkelijk. Hij, de diepgravende journalist, een interview met die man van die gezapige show? Die man die iedereen leuk vindt (en vice versa)? Fred Rodgers, de tv-personality, is geliefd en in alles het omgekeerde van Lloyd. Geen cynisme, louter begrip en optimisme. Everybody likes Mister Rodgers. And Mister Rodgers likes everybody. 
Ook op Lloyd heeft Rodgers een helende werking , we leren een hoop: over de problemen die Lloyd heeft met het jonge vaderschap, zeker in combinatie met het uitbouwen van zijn carrière. Over de problemen die Lloyd met zijn flamboyante vader heeft, de man die zijn moeder in de steek liet. 
Lloyd vertrouwt het niks en probeert Rodgers niet in zijn hoofd en hart binnen te laten dringen, hij wil gewoon door op de manier waarop hij het altijd deed. Maar dat lukt niet: langzaam maar zeker raakt hij geïntrigeerd door die altijd kalme, altijd vriendelijke man  die op en of andere manier overal scheepsladingen begrip vandaan weet te halen en die nu zelfs aanstekelijk begint te werken op Lloyd's omgeving. Het is pijnlijk, maar Lloyd moet toegeven dat hij toch ook iets begint te voelen. 

Met: Matthew Rhys, Tom Hanks, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...