woensdag, december 09, 2020

Catacombe (aka Tangled Away) - Victor D. Ponten


 Catacombe op IMDb (5,5)

Over de voetbalkwaliteiten van Willem de Bruin zal ik het niet hebben, maar van zijn acteerprestaties in de voetbalfilm "Catacombe" mag ik wel wat vinden. Op zijn mildst kan ik een bekende quote parafreseren : "wat kan die man rappen, he?". 

Catacombe is een recht-toe-recht-aan verhaal over omkooppraktijken in de voetbalwereld. Alle clichés worden te voorschijn gehaald: sportman Kevin Slagter is over zijn piek heen, maar hoopt nog op een grote slag qua transfer. Hij heeft gokproblemen en daardoor schulden, zijn relatie is uit elkaar gespat waardoor hij overnacht in zijn auto , de ploeg staat op degraderen en moet daarom bezuinigen en dus verjongen.
Kevin is bloedfanatiek maar krijgt de boel niet op de rit: hij wordt achtervolgd door schuldeisers en is te trots om bij zijn welgestelde pappie aan te kloppen voor geld. Zelfs een bijverdienste via een wietplantage biedt geen uitkomst. 

Om die reden is het herhaalde bezoek van de onderwereld hem welkom: zijn eigen voetbalmakelaar heeft contacten in China, niet voor een transfer naar een leuke club aldaar maar met links naar goksyndicaten die wedstrijden in ons land willen beïnvloeden. Aanvankelijk is Kevin teveel sportman om toe te happen, maar als zijn problemen zich opstapelen , wordt de verleiding wel heel erg groot om te bezwijken voor de druk van buitenaf. 

Met : Willem de Bruin, Mark Rietman, Kevin Janssens
Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...