zondag, december 20, 2020

Cyberbully- Ben Chanan


 Cyberbully op IMDb (6,8)

Het gaat ver, pesten.. De mogelijkheden voor degene die de plaaggeest, de narrebok, de etterbak voorbij is, zijn legio. Als iemand echt kwaad wil doen aan tamelijk weerloze mensen, dan moet hij overgaan tot cyberpesten. Het overnemen van iemands identiteit, het uitspraken doen uit naam van een ander, heeft ongekende implicaties. De macht die hackers en identityrobbers hebben , is onbegrensd en ongekend. 

Casey is zo'n tienermeisje die ermee te maken krijgt. Zelf laat ze zich al nooit onbetuigd in de comments van alle socialmedia waar ze zich op begeeft , maar ze is nooit zo ver gegaan als de onbekende die nu haar leven binnendringt.


De hacker heeft heel veel informatie over Casey, over haar vriendinnen en vrienden, over haar mediagedrag. Hij (?) dwingt haar mee te bewegen : ze moet erkennen dat ze zelf een pestkop is, anders dreigt hij onwelgevallige foto's van het frisse tienermeisje online te gooien. Waarna zij zeker te weten geen onschuldig leven meer zal hebben. 
Het wordt een battle: Casey is niet gek en heeft heel goed door dat ze goed zal moeten onderhandelen wil ze hier zo ongeschonden mogelijk uit tevoorschiin komen.Hoeveel schrammen gaat ze oplopen, wat is onverijdelijke schade en wat kan ze nog stoppen? 

De film beklemt: niet alleen door het naargeestige onderwerp, maar ook doordat we de gehele film lang de tienerkamer van Maisie niet verlaten. Goed gemaakt. 

Met : Maisie Williams, Ella Purnell

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...